top of page

mijn verhaal...

Als kind  

 was ik meestal buiten te vinden, liefst in en rond water, bos, strand, zee. In bomen klimmen, kampen maken, zwemmen, zeilen, in de manège ravotten, spelen met vrienden en vriendinnen, paarden borstelen, galopperen in de duinen, strand. Bij minder weer zat ik binnen te tekenen en te schrijven, plannen te smeden. Ik verveelde me geen moment !

Na mijn humaniora op internaat in OLV ten Doorn trok ik een jaartje naar de VS. Een onvergetelijke rijke ervaring, zeker op die leeftijd in een tijd waar internet nog science fiction was, waar De brief met airmail het enige tastbare communicatiemiddel was met het 'thuisfront'. Na dit onvergetelijk jaar, heel ver weg van huis, landde ik 'op kot' in Brussel en studeerde Public Relations. Mijn harte wensen: Kunstacademie, Fotografie, Psychologie, zette ik opzij, ik volgde toen gedwee de raad van "experts".

Ik bleef in onze hoofdstad hangen en startte er mijn loopbaan in de verkoop: sport en kampeerartikelen. Vervolgens verhuisde ik naar Meer tegen de Nederlandse grens en vertegenwoordigde brilmonturen voor een Antwerpse Optiek groothandel. Het bedienden keurslijf, opgelegde vakantieperiodes, verkoopquota halen, brachten mij geen voldoening, integendeel, mijn werkvreugde verdween. Ik nam tijd voor een 'nadenk periode' in en bleef even gewoon thuis, ik wou es iets totaal anders, maar wat ? Ik kon toch niet eeuwig thuiszitten ? Zo ging ik impulsief in op een vacature bij een Antwerpse carwash. Handenarbeid bracht rust in mijn hoofd en vreugde kwam terug.

Diepgewortelde vrijheidsdrang liet me mijn eigen bedrijf oprichten "Car Cleaning Service". Een succesvol 1 vrouw-zaak maar...

Het zeetje trok, ik hervatte  wedstrijdzeilen tijdens weekends en vakanties en verzeilde letterlijk in de zeilmakers branche, leerde deze prachtige ambacht en specialiseerde me in het maken en beschilderen van spinakkers. 

Ondertussen volgde ik een korte Sport Psychologie opleiding in Nederland en assisteerde, als Mental Coach enkele atleten op internationaal & olympisch zeilniveau.

Alles stroomde netjes, dacht ik...

tot mijn visie op 'het leven'  een radicale U turn maakte, terug naar de Bron...

noem het een wake up call.

Enkele pijnlijke ervaringen, op  relationeel vlak, bestormden mijn luchtkasteel, wat in het drijfzand wegzonk.

Tijd brak aan om mijn voeten stevig op de grond te zetten, neus vooruit, hoofd omhoog, en stap voor stap OP MIJN PAD te wandelen. Visie, missie in overeenstemming met mijn intrinsieke  waarden. Harmonie scheppen binnen en rond mezelf.   

Ik leerde masseren en kwam weer tot rust via 'handenarbeid', deze keer in mijn vrouwelijke kracht.

en toen werd ik 40.

Eindelijk vol - wassen ?

Ik volgde via de VDAB een "opleiding in bedrijf" als tandarts assistentie in een Paradontologie Groepspraktijk in Oostende. Parttime job.

Deze royaal boeiende tijd verweefde ik  met masseren voor een VZW, tvv jonge zeilers, en een levendig huishouden met 4 zonen.

Reizen en rondtrekken met gans de bende in het competitie zeilerscircuit.

Ik ontwikkelde me verder in de wondere wereld van masseren en kon heel veel oefenen als vrijwilliger bij de zeilers, vrienden en familie. Volgde een hele reeks verrijkende opleidingen en dat alles bracht me waar ik nu sta, enerzijds als docente bij Syntra West, Basis Massagetechnieken voor beroepsbekwaamheid, Hotstone Technieken, Extensie Massagen en anderzijds als bezield onderneemster in mijn eigen zelfstandige zaak: Ma-Do.

STOP !

Begin 2021 was mijn energie OP, ik werd stilgelegd, letterlijk. Mijn lichaam zei STOP, tijd om alles wat dor en droog is, alles wat geen energie meer nodig heeft los te laten. 

Een volle maancyclus werd ik gedwongen te rusten. Niet simpel voor deze bizzie bee !

De noodgedwongen rust gaf mij ruimte om enkel nog te voeden wat essentieel is.

Ik herstelde op zachte wijze en bracht balans tussen beweging en stilte, werk en vrije tijd. 

Dankzij goed te luisteren naar mijn innerlijke stem en ondersteuning van zowel mijn geliefden en professionele natuurlijke begeleiders, ben ik weer helemaal op krachten kunnen komen.

Vandaag omring ik mij met voedende energie, sta vaker stil en geniet van alles wat is, ieder moment is een moNUment.

 EN NU

Voel en respecteer ik veel beter mijn eigen lichaam, trek grenzen, verdeel werk en vrije tijd heel BEWUST  en zorg goed voor me ZELF.

Ik verwelkom je met open armen en vanuit mijn hart voor Massage, Opleiding, Workshops, Begeleiding & Heling op een zachte wijze,

Liefde Vol.  

Namasté

bottom of page